Ίλιον Με Άλλα Μάτια

Αυτό είναι το όνομα αλλά και το σύνθημα της Κίνησης Προβληματισμού Ενεργών Πολιτών που θεωρήσαμε απαραίτητο να ξεκινήσουμε στην πόλη που μεγαλώσαμε, ζούμε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, κοινωνικά, πολιτιστικά  και πολιτικά.

Μία Κίνηση που σκοπό έχει να ενοποιήσει και όχι να διαιρέσει.

Να γεφυρώσει και όχι να εξαφανίσει, τις διαφορές μας. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε εντατικά και με ενθουσιασμό τις συζητήσεις με όσους θεωρούν ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: Το κοινωνικό και ανθρώπινο Ίλιον του αύριο!

Σ’ αυτό το ταξίδι συνεργασίας και αναδημιουργίας, δεν περισσεύει κανείς. Σας θέλουμε όλους και όλες μαζί μας. Κοντά μας.

Όταν ξεκινούσαμε την κίνησή μας, τον Σεπτέμβρη του 2018, δε μπορούσαμε να φανταστούμε, ούτε και να ελπίσουμε σε μια τόσο θερμή ανταπόκριση από τόσο πολύ κόσμο.

Σήμερα, η υποστήριξη και η εμπιστοσύνη που εισπράττουμε από τους πολίτες που δείχνουν το ενδιαφέρον τους να συζητήσουν μαζί μας και νοιάζονται για την πόλη τους, για τις γειτονιές μας, για το Ίλιον μας, ανεβάζει τον πήχη.

Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και προσοχή να μην τους απογοητεύσουμε. Οργανωνόμαστε, καταγράφουμε, δικτυωνόμαστε, αφουγκραζόμαστε και προχωράμε. Δεν έχουμε την πρόθεση, ούτε την επιθυμία να είμαστε το πυροτέχνημα των επόμενων δημοτικών εκλογών. Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε η φλόγα ελπίδας για την επόμενη μέρα. Για το Κοινωνικό Ίλιον Αύριο.

Γι’ αυτό και στο βωμό της όποιας σύμπραξης και της όποιας συνεργασίας, δε θυσιάζουμε την αυτοτέλεια της κίνησης μας. Θυσιάζουμε όμως το εγώ μας, για το Εμείς που φιλοδοξούμε και οραματιζόμαστε να υπηρετήσουμε. Σαν πρωτοβουλία, δε θέλουμε να εξελιχθούμε σε βάρος των συμπολιτών μας, πόσο μάλλον σε βάρος των ψηφοφόρων. Θα εξελιχθούμε από την καθημερινή δουλειά, την ανιδιοτελή προσφορά, τις εμπειρίες, τη σύνθεση και αφουγκραζόμενοι όλες και όλους εσάς, θα κάνουμε αργά και σταθερά βήματα προς το μέλλον, όλοι μαζί.

Λόγω της πρότερης επαγγελματικής πείρας ή και εθελοντικής εμπειρίας πολλών από εμάς σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Ιλίου μέσα από την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, διότι σήμερα παρατηρείται έλλειψη ιδεών και έμπνευσης σε αυτόν τον τομέα και η απλή διαχείριση –από την εκάστοτε δημοτική αρχή-, του άριστου προ ετών έργου πλέον δεν είναι αρκετή.

Δε δημιουργήσαμε μια δημοτική παράταξη με στείρα πολιτική δομή και επιδίωξη και ξύλινο λόγο αναζητώντας σε αρχηγίες και καρέκλες, ούτε στοχεύουμε στη διάσπαση των πολιτών του Ιλίου εκμεταλλευόμενοι την απλή αναλογική.

Με γνώμονα τη σύνθεση, θέλουμε να αναδείξουμε προβλήματα προσβασιμότητας σε υπηρεσίες, στο τοπικό πολιτιστικό και αθλητικό προϊόν  και στο δομημένο χώρο, να ακουστεί η νεολαία μας τοπικά και να βρει κοινά στο βηματισμό της με την πόλη μας, να απολαύσουμε τους χώρους πρασίνου που δικαιούμαστε με κορωνίδα το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», να ενισχυθούν ουσιαστικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες του Δήμου και να υποστηριχτούν οι προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου, καθώς  και να πρωταγωνιστήσουν οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας βασιζόμενοι σε σαφή και ασφαλή θεμέλια. Έλα μαζί μας σε μια κοινωνική, προοδευτική, δημοκρατική συμμαχία για το Ίλιον!