Ας κάνουμε το αφιλόξενο Ίλιον μια πιο προσβάσιμη πόλη!

Φίλοι μου,

Όπως γνωρίζετε, «κατεβαίνω» υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ιλίου με τον συνδυασμό «Αλληλέγγυα Πόλη-Συμμαχία για το Ίλιον». Ζω και κινούμαι στην πόλη, νιώθω τον αέρα της και από τη θέση μου, από τη δική μου οπτική, μπορώ να διαπιστώσω τι είναι αυτά που με στενοχωρούν και που θα ΄θελα να αλλάξουν, να γίνουν καλύτερα. Είμαι ο Νίκος Καπλάνης και επιδίωξή μου είναι να βοηθήσω μια συλλογική προσπάθεια, για να γίνει το Ίλιον ξεχωριστό και σίγουρα περισσότερο προσβάσιμο για όλους.

Γονείς με μικρά παιδιά, άτομα με αναπηρίες, άτομα ηλικιωμένα αλλά και όλοι πρέπει να νιώθουμε ότι ο χώρος, ο ιστός της πόλης είναι φιλόξενος και όχι εχθρικός. Με χαροποιεί που σε όμορο Δήμο (Περιστέρι) δειλά αλλά με προγραμματισμό έχουν γίνει πράγματα που διευκολύνουν τις μετακινήσεις και προσκαλούν τον επισκέπτη αλλά με λυπεί που στη περιοχή μας έχουμε μείνει πίσω… Για παράδειγμα, ένα αυτονόητο που στην Ελλάδα του 2019 το διεκδικούμε ακόμα, είναι οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ τόσο πλησίον των δημοσίων υπηρεσιών σε κάθε πόλη, όσο και σε κομβικά σημεία εμπορικού ενδιαφέροντος, για την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Εμείς, στο δικό μας σπίτι, στο Ίλιον, πιστεύω, ότι με ρεαλιστικό σχεδιασμό, ουσιαστικό προγραμματισμό και με διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα, θα μπορούμε, να δούμε αποτελέσματα, που θα μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι για την πόλη μας. Μια πόλη, που θα μας κρατάει, μια πόλη που θα προσκαλεί τους κατοίκους των γειτονικών και όχι μόνο περιοχών, να την επισκέπτονται. Πιστεύω ότι η πόλη μας μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και το δομημένο περιβάλλον. Προτεραιότητα είναι η ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνει ο πολίτης σε κάθε του επαφή με τον Δήμο ώστε να είναι εύχρηστες και αποτελεσματικές. Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια, η καθαριότητα, ο ευπρεπισμός του δημόσιου χώρου. Μια πόλη «έξυπνη», προσβάσιμη, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις και εμπόδια.

Σας καλώ να στηρίξετε τη προσπάθεια αυτή, το δικό μου όραμα. 

• Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από νέα θέση στάθμευσης για ΑμεΑ που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Πλατεία του Μπουρναζίου.