Άφησαν χωρίς διοίκηση το Πάρκο Τρίτση: Άφαντος ο Υπουργός Περιβάλλοντος – Ερωτήματα για τη σιωπή του Δήμου Ιλίου

Εδώ και λίγες ημέρες ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης στέκει “ακέφαλος” και χωρίς διοίκηση!

Αυτό αναφέρουν στην έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Πρόεδρος και το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, οι οποίοι και ζητούσαν απεγνωσμένα συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος ώστε να προχωρήσει άμεσα η απαραίτητη διαδικασία, καθώς έληγε η θητεία τους αυτές τις ημέρες.

Εξαιτίας όμως της πλήρους αδιαφορίας που επέδειξε το Υπουργείο Περιβάλλοντος πάνω σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, όπως το να οριστεί έγκαιρα και “εντός χρόνου” το νέο Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης, τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης αναγκάστηκαν, καθώς ολοκληρώθηκε η θητεία τους, να παραδώσουν στις 11/10/2019 όλα τα απαραίτητα έγγραφα παράδοσης του Πάρκου στο πρωτόκολλο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και όχι σε κάποιον διοικητικό υπεύθυνο!

Οι Αυτοψίες του κ. Χατζηδάκη

Αφού λοιπόν τελείωσαν οι καλοκαιρινές αυτοψίες του κ. Χατζηδάκη στο Πάρκο, παρουσία, βεβαίως, πολλών τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων, σήμερα αυτός ο τόσο σημαντικός και ευαίσθητος χώρος βρίσκεται ακέφαλος, χωρίς διοίκηση, με αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα, άρα και ευθύνη.

Προφανώς ο κ. Υπουργός, δεν έχει ακριβή εικόνα της κατάστασης στο Πάρκο και των κινδύνων που εγκυμονεί η δική του αβλεψία και αδράνεια.

Στον αέρα τα έργα των τελευταίων χρόνων

Στον αέρα λοιπόν το σημαντικό έργο που έγινε από το απερχόμενο Δ.Σ. του Φορέα τα τελευταία 3 χρόνια – με τις παραλείψεις αλλά και τα πολλά θετικά που έγιναν – την πυρασφάλεια που επιδιορθώθηκε, τους νέους κάδους που τοποθετήθηκαν, τα νέα φώτα, τα νέα τραπέζια, όλα αυτά που ανακαινίσθηκαν, οι γέφυρες, οι κουπαστές, τα κτίρια, οι είσοδοι του Πάρκου, τα καταστήματα που επαναλειτούργησαν, οι οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος που έκλεισαν.

Όλα τα παραπάνω τίθενται σήμερα σε κίνδυνο εξαιτίας της αδράνειας, αβλεψίας και αδιαφορίας της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η σιωπή του Δημάρχου Ιλίου

Τέλος, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την εκκωφαντική σιωπή της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Ιλίου προσωπικά – του “λαλίστατου” άλλες φορές για το Πάρκο, Δημάρχου Ιλίου – ο οποίος παρότι γνωρίζει ότι η σημερινή αβλεψία στο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου A.Τρίτσης μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική, επιλέγει να σιωπά.