Εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα ακοής στο ΚΕΠ Κορυδαλλού

Φορητός Υπολογιστής που συνδέεται με την εφαρμογή για την διερμηνεία εξ' αποστάσεως

Δήλωση Δημάρχου Κορυδαλλού, Νίκου Χουρσαλά , για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος και την εγκατάσταση στο ΚΕΠ ειδικού φορητού υπολογιστή για την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα ακοής.

Από την πρώτη στιγμή ιεραρχήσαμε ως πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα που βελτιώνουν τη ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας με αναπηρία και την εξασφάλιση της αυτόνομης διαβίωσής τους. Από εδώ και πέρα σε κάθε απόφαση, έργο και δράση του Δήμου θα δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ώστε να καταστεί ο Κορυδαλλός πιο φιλικός και προσβάσιμος σε αυτούς.

Ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην κοινωνική ζωή της πόλης

Στο πλαίσιο αυτό, αυτονόητη ήταν για εμάς, η παρουσία της διερμηνέως που μετέφραζε στη νοηματική γλώσσα τις ομιλίες και το τελετουργικό στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.Την παρουσία ειδικού διερμηνέα θα την καθιερώσουμε σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις από εδώ και στο εξής.

Επίσης, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνο Σίμψη, προωθούμε δράσεις που διευκολύνουν τα άτομα με προβλήματα ακοής. Συγκεκριμένα,  εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο ΚΕΠ Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240 – Ισόγειο Δημαρχείου) φορητός υπολογιστής που μέσω ειδικής εφαρμογής συνδέεται με την Υπηρεσία Εξ Αποστάσεως Διερμηνείας του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα.

Η πλήρης και ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής δεν είναι μόνο δικαίωμά τους, είναι υποχρέωση και καθήκον μας το οποίο θα πράξουμε.

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τυφλών με τον δήμαρχο Νίκο Χουρσαλά