Γνωρίστε την Εθελοντική Ομάδα ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α Ιλίου

χέρια που είναι πιασμένα σε αλυσίδα

Η Εθελοντική Ομάδα μας ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α (ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) είναι πιστοποιημένη από το 2013 μετά από πρόγραμμα του δήμου Ιλίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εθελοντικής Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών. Μέσα από αυτό το σεμινάριο (ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ) εκπαιδευτήκαμε και πιστοποιηθήκαμε από 7 αρμόδιους κρατικούς φορείς όπως

-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ,
-ΟΡΓΑΝ. ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜ. & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.), -ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ,
-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ,
-ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Ε.Μ.Α.Κ.) -ΚΙΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Κ.ΟΜ.Α.Κ.) της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
-Tους ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ,

για να μπορούμε να δρούμε σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και την διαχείριση κρίσεων με Σύστημα Ποιότητας ISO 9001:2000. Η ομάδα μας αποτελείτε από 20 μέλη και άλλα 10 περιφερειακά άτομα και δεν έχουμε καμιά οικονομική στήριξη.

Τι έχει γίνει αυτά τα 7 χρόνια;

Σε αυτά τα 7 χρόνια έχουμε εκπαιδεύσει περισσότερα από 2500 άτομα αφιλοκερδώς μέσα από σχολεία μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και συλλόγους σε Πρώτες Βοήθειες και παριστάμεθα όπου υπάρχουν εκδηλώσεις για την διασφάλιση του κόσμου.

Από τις 17/11/2017 2 ημέρες μετά την θεομηνία προσφέραμε βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας έχοντας βοηθήσει και εξοπλίσει περισσότερες από 75 οικογένειες με έπιπλα, οικοσκευές, χρώματα για βάψιμο, θερμαντικά σώματα, σχολικά είδη, χαλιά καθώς και έχουμε προσφέρει σε 200 οικογένειες τρόφιμα. Συνολικά διαχειριστήκαμε περίπου 3 τόνους έπιπλα, κλινοσκεπάσματα, ρούχα και ηλεκτρικές συσκευές και τουλάχιστον 2,5 τόνους τρόφιμα απευθείας σε περισσότερες από 75 οικογένειες στην Μάνδρα Αττικής. Σε αυτή τη δράση μας υποστηρικτές-χορηγοί είναι πάντα ο απλός κόσμος όπου μας έχει στηρίξει. ΕΣΕΙΣ

Ανάμεσα στις πληγείσες οικογένειες, γνωρίσαμε έναν πλημμυροπαθή πατέρα όπου μεγαλώνει μόνος του τέσσερα παιδάκια ηλικίας 3-5-7-8 ετών αντίστοιχα. Το μικρότερο των 3 ετών ήταν αβάπτιστο και έτσι η ομάδα μας πήρε την απόφαση 8 από εμάς να γίνουμε νονοί και μετά από την συναίνεση του πατέρα να βαπτίσουμε τον μικρό Ιωάννη. Το μυστήριο έγινε στις 22/4/2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 13.00μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Μάνδρα Αττικής, στο σύνολο του από εθελοντικές προσφορές. Παράλληλα με τις μπομπονιέρες σκεφτήκαμε πως θέλουμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους της Μάνδρας με τρόφιμα και είχαμε κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε 24 Δημοτικά σχολεία και 58 πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Θα θέλαμε να γνωρίζετε πως η προσπάθεια ήταν συνολική και πως ακόμα και από την μεριά της NISSAN ο κύριος Θεοχαράκης, προσέφερε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στον πατέρα της οικογενείας. Επίσης μπορέσαμε να φτιάξουμε μεγάλο μέρος του κατεστραμμένου σπιτιού της οικογενείας.

Στις 23/7/2018 με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής η ομάδα μας μεταφέρθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές και στήριξε τις δομές που στήθηκαν σε συνεργασία με άλλες εθελοντικές ομάδες με κάθε δυνατό τρόπο βοηθώντας όπου χρειαζόταν ενώ παράλληλα καταγράφοντας οικογένειες προσπαθήσαμε και συγκεντρώσαμε φάρμακα τρόφιμα, έπιπλα, συσκευές, ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα και ότι άλλο χρειάζονταν για την καθημερινότητα τους.

Καταλήξαμε και πάλι να σταθούμε δίπλα και απευθείας σε 58 πυρόπληκτες οικογένειες που είχαν μόνιμη πυρόπληκτη κατοικία και μέχρι και σήμερα είναι σε πραγματικά τραγική κατάσταση. Διαχειριστήκαμε σχεδόν 2 τόνους τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, καθαριστικά, συσκευές πάντα με δικά μας έξοδα μετακίνησης. Η συνεργασία 4 έτη με την ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α Θεσσαλονίκης μας βοηθάει να προσφέρουμε και να δεχόμαστε βοήθεια από το ένα άκρο της Ελλάδας μέχρι το άλλο και αυτό μας κάνει υπερήφανους!!

Μέσα από όλη αυτή τη δράση μας διαγωνισθήκαμε ανάμεσα σε 19 ομάδες πανελληνίως που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και κερδίσαμε από διαγωνισμό ένα αυτοκίνητο Nissan για ένα έτος πάντα με τη δική σας βοήθεια. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2018 είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με την ομογένεια από την Γερμανία και πάντα με την βοήθεια της Κας Βασιλικής Γρίβα, πρόεδρο της Εθελοντικής ομάδας Griechenland IN NOT, παραλαμβάνουμε και διανείμουμε τις δωρεές από το εξωτερικό στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Η στήριξη όμως δεν σταματάει εδώ αλλά εισχωρεί παντού όπου υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο και η παραχώρηση ενός κτιρίου 2 ορόφων για την αποθήκευση των υλικών μας σε κεντρικό σημείο των Αγίων Αναργύρων εντελώς δωρεάν από τον Κο Ανδρέα Ρεντζούλα, πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ, μας βοηθά απεριόριστα στη λειτουργία μας και μας τιμά με την εμπιστοσύνη του.

Από τις αρχές του 2019 μας έγινε η μεγάλη τιμή και ευχαριστούμε την πρόεδρο Κα Ξένια Γεωργιάδου να συνεργαστούμε με το Ινστιτούτο Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών και μέχρι σήμερα εκπαιδεύουμε και εκπαιδευόμαστε σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης παίρνοντας μέρος σε μεγάλες ασκήσεις και σεμινάρια. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν τα μέλη της ομάδας μας να εκπαιδευτούν και να λάβουν Ευρωπαϊκή πιστοποίηση BLS/AED βασισμένο στο πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ERC.

Μέλος της ομάδας μας έγινε εκπαιδευτής του Ινστιτούτου και η αγαστή συνεργασία μας είναι για εμάς κίνητρο να συνεχίσουμε δυναμικά!

Τέλος διοργανώνουμε τμήματα μαθημάτων σε Πρώτες Βοήθειες γιατί θεωρούμε απαραίτητο να γνωρίζουν όλοι τις βασικές ενότητες των Πρώτων Βοηθειών μιας και η καθημερινότητα μας κρύβει μικρές δυσάρεστες εκπλήξεις. Τίποτα δεν θα συνέβαινε όμως από όλα αυτά εάν δεν είχαμε όλους εσάς πάντα αρωγούς, πάντα δίπλα μας, κοντά μας και πραγματικά αισθανόμαστε υπερήφανοι που σας έχουμε γνωρίσει.

Γνωρίζουμε πως χωρίς εσάς δεν θα είχαμε καταφέρει να υπάρχουμε, δεν θα είχαμε λόγο ύπαρξης.

Μέσα από την καρδιά μας, σας ευχαριστούμε πολύ για όλη τη αγάπη, τη Βοήθεια και την στήριξη σας!!!

Και να γνωρίζετε πως n ομάδα μας παραμένει στις αρχικές της θέσεις και συνεχίζει να εμπνέεται από εθελοντισμό, αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, συνοχή και την προαγωγή των ιδεών του εθελοντισμού και των οργανωμένων συλλογικών προσπαθειών.

Η ομάδα μας θα παραμείνει πάντα αυτό που εσείς μας βοηθήσατε να γίνει!!!!

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεση σας στα τηλέφωνα:
699 5533 032 και 698 1022 670.

Σας ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!!!
Η πρόεδρος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΩΤΟΥΛΙΑ
Το Δ.Σ και τα μέλη της ομάδας

Βρείτε τους στο Facebook εδώ

Λογότυπο ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ιλίου