Σύλλογος ΑμεΑ Ιλίου τηλεδιάσκεψη με Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Ιλίου

φωτογραφία από συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη

Μετά την πρόσφατη θεσμική συνάντηση αντιπροσωπείας του νεοσύστατου συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, με το δήμαρχο της πόλης κύριο Νίκο Ζενέτο ακολούθησε η ενημέρωση και των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των παρατάξεων για τα εξής θέματα:

? Ανάγκη να προστεθούν στις παιδικές χαρές του δήμου μας όργανα για άτομα μα αναπηρία.
? Ανακατασκευή ραμπών σε σημεία κεντρικού ενδιαφέροντος και κατασκευή νέων όπου απαιτείται. Η επιλογή της ανακατασκευής των ραμπών θα πρέπει να γίνει στοχευμένα μέσω δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία θα θέλαμε να έχουμε, κεντρικό γνωμοδοτικό ρόλο.
? Χρειάζονται περισσότερες θέσεις στάθμευσης για αναπηρικά οχήματα, χαρτογράφηση των υπαρχόντων και ανάρτηση στο ilion.gr.
? Επαρκής έλεγχος – με αστυνόμευση ή ψηφιακά συστήματα- των ραμπών και των θέσεων στάθμευσης έτσι ώστε να είναι πάντα προσβάσιμες για τους πραγματικούς δικαιούχους.
? Μόνιμες καθαρίστριες στα ειδικά σχολεία της πόλης.
? Προσβάσιμη καμπάνια ενημέρωσης για τις κοινωνικές παροχές του δήμου.
? Εκστρατεία ανάδειξης της διαφορετικότητας στο δήμο μας.
? Διαρκής παροχή μασκών και αντισηπτικών σε άτομα με αναπηρία μέσα από κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Στη γραπτή μας πρόσκληση ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη οι: Κώστας Κάβουρας, Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλέγγυα Πόλη-Συμμαχία για το Ίλιον», Δημήτριος Δαλαμάγκας- Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου-, εκπροσωπώντας τη δημοτική παράταξη «Δημοτική Ισοπολιτεία», Γεώργιος Χρόνης –Δημοτικός Σύμβουλος-, εκπροσωπώντας τη δημοτική παράταξη «Ασυμβίβαστο Ίλιον». Γραπτό μήνυμα στήριξης στην προσπάθεια μας απέστειλε επίσης Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτριος Γεωργίου, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αριστερή Κίνηση Ιλίου».

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη περαιτέρω ενεργειών υποστήριξης μαθητών με αναπηρία, οι οποίοι φοιτούν σε Γενικά Σχολεία. Ομόφωνα συμφωνήθηκε η εντατική συνεργασία όλων, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ΑμεΑ στο Ίλιον.