Διάθεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablet) για μαθητές στο Ίλιον μετά από πρόταση της Αλληλέγγυας Πόλης

Τάμπλετ στηριγμένο σε βιβλία
Στην απόφαση να διατεθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός σε μαθητές στο Ίλιον που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιλίου.

Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για την υιοθέτηση της πρότασης που έχει καταθέσει επανειλημμένα η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» ήδη από την περασμένη άνοιξη, κατά το α΄ κύμα της πανδημίας, με βάση τις ανάγκες που φαινόταν από τότε ότι θα προκύψουν στα σχολεία του δήμου, έπειτα και από την διαφαινόμενη αδράνεια και απραξία του Υπουργείου και της κυβέρνησης (που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν).

Βέβαια, τα 80 tablet που πρόκειται να διατεθούν, επ’ ουδενί δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο δήμο μας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που εισήχθη και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση (δημοτικά, νηπιαγωγεία) στην τηλεκπαίδευση. Με αποτέλεσμα σε πολλά νοικοκυριά στο Ίλιον να υπάρχουν άνω του ενός μαθητές ή μαθήτριες που παρακολουθούν, πολλές φορές ταυτόχρονα, μαθήματα τηλεκπαίδευσης.

Όταν καταθέσαμε ως δημοτική κίνηση την πρόταση για να παραχωρηθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός στους μαθητές που έχουν ανάγκη, ζητήσαμε και προτείναμε οι σχολικές επιτροπές του δήμου (πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια) να προχωρήσουν σε ακριβή καταγραφή – σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων – των αναγκών που υπάρχουν σε κάθε σχολική μονάδα. Συγκεκριμένα και με νούμερα. Ώστε να γνωρίζει ακριβώς το δημοτικό συμβούλιο του Ιλίου ποιες ανάγκες υπάρχουν και που.

Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και θα πρέπει να εξηγηθεί στους δημότες που με χρήματά τους ο δήμος προχωρά στην αγορά αυτού του εξοπλισμού, από πού προκύπτει ο αριθμός των 80 tablet που θα διανεμηθούν. Ως δημοτική κίνηση εκτιμούμε ότι το συγκεκριμένο νούμερο είναι πολύ μικρό και οι πραγματικές ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους για παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού είναι πολύ μεγαλύτερες. Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζουμε και τώρα ότι αυτό πρέπει να γίνει συγκεκριμένα, οργανωμένα και με στοιχεία.

Τέλος, ζητάμε από τη δημοτική αρχή να γνωστοποιήσει και να διευκρινίσει το πώς πρόκειται να διανείμει τον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό (tablet), και πως, συγκεκριμένα, θα προκύψουν οι δικαιούχοι. Ευελπιστούμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία «σκιά», σε όλη αυτή τη διαδικασία, και όλα θα γίνουν με την απαραίτητη διαφάνεια. Άλλωστε στο Ίλιον γνωριζόμαστε όλοι και όλες, οτιδήποτε στρεβλό προκύψει είναι βέβαιο πως θα μαθευτεί αμέσως.

Πηγή: www.allileggya-poli.gr